loader image

Американо VS Лунго

Сьогодні відома велика кількість методик приготування кави. Сьогодні велика кількість кав’ярень поступово відмовляється від класичного американо, пропонуючи відвідувачам альтернативний варіант – лунго. Даний матеріал буде присвячений відмінностям цих двох напоїв і методикам їх приготування за допомогою кавоварок в оренду Лавацца.

Головні відмінності

Отже, спочатку перерахуємо головні відмінні риси кожного з напоїв.

Класичний американо готується за допомогою додавання в еспресо окропу, в результаті виходить не сильно насичений, ніжний смак з яскравим ароматом. Подається американо об’ємом від 180-250 мл (порція еспрессо в 50-70 мл + окріп).
Лунго готується шляхом пропускання рідини через каву в ході її екстракції. В результаті виходить міцний і насичений, яскравий смак з пікантною гірчинкою в післясмаку. Обсяг порції варіюється від 90 мл до 180 мл. Обов’язковим елементом є щільна кремова пінка як в класичному еспресо. Так як в складі виходить більше кофеїну, лунго краще пробуджує і бадьорить.

Якщо говорити про особливості методики приготування, в традиційному американо еспресо розбавляють великою кількістю окропу – від 120 мл і більше. У лунго ж весь обсяг проходить через капсулу з кавою, за рахунок чого смак збагачується і стає більш яскраво-вираженим та терпким.

Класичний лунго родом з Італії і перекладається як «подовжений» або «довгий». Назва пояснюється тим, що остання стадія еспресо в процесі приготування збільшена на кілька секунд. Саме на даному етапі здійснюється виділення танінів, кофеїну та інших речовин, які забезпечують міцність і гіркоту. Крім цього, назва базується на тому, що в результаті приготування напій виходить більшого обсягу, ніж класичний еспресо.

Чому лунго набирає популярність?

Все більше кав’ярень сьогодні пропонують клієнтам альтернативу класичного американо – лунго, позиціонуючи його як більш «правильну» і «справжню» каву. У кав’ярнях третьої хвилі все частіше відмовляються від американо. Це пояснюється тим, що там вітається культура розкриття істинного багатого смаку і потенціалу кавових зерен. А ось додавання в еспресо окропу порушує особливе тіло, смакові характеристики, індивідуальні особливості і аромат напою, що, в кінцевому підсумку, позбавляє вживання американо сенсу.

Щоб краще розібратися у відмінностях, розглянемо більш докладно методику приготування лунго і американо на капсульних кавоварках Лавацца із застосуванням капсул Lavazza Firma.

Приготування традиційного лунго з капсулами Lavazza Firma

В асортименті Lavazza Firma є спеціалізовані капсули для приготування лунго – «LUNGO VIVACE», «LUNGO CORPOSO», «LUNGO AROMATICO». Кавову капсулу поміщають в кавоварку, далі через неї пропускають воду – протягом, приблизно, 1 хвилини. Тобто, після вибору режиму «еспресо» необхідно в 2 рази збільшити розмір періоду протікання рідини через капсулу.

Важливі поради при приготуванні і вживанні Лунго

З американо, певне, знайомий кожен кавоман. А ось лунго поки є не настільки поширеним напоєм. Перелічимо основні нюанси його приготування і вживання:

  • Насолоджуватися лунго краще в першій половині дня, так як напій допомагає швидко прокинутися і налаштуватися на потрібний робочий лад.
  • Оптимальним є середній помел кави. Якщо ж вибрати дрібний помел, смак буде гіркий, і пересмажений.

Таким чином, головна відмінність напоїв полягає в методиці їх приготування. У першому випадку це порція еспресо, яка розбавляється двома порціями гарячої води. У другому випадку весь обсяг води проходить через капсулу, що створює збалансований, повноцінний за смаком напій.

На сайті компанії JetCup ви можете отримати більше інформації про кавомашини і капсули Lavazza Firmа, а також дізнатися, як отримати кавомашину в оренду в вашому місті.

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійКошик порожній