loader image

Країна, яка п’є найбільше кави на душу населення, виробляє свою першу каву “з пробірки”

Фінляндія вперше долучилась до виробництва альтернативної кави – так, до цього подібний досвід вже був у американського стартапу Atomo.

Наразі компанія VVT успішно виробляє кавові клітини у біореакторі. Співробітники зазначають: перші партії продукту, створені у лабораторії, мають запах та смак, як у звичайної кави.

Тим не менш, будь-яка кава, вироблена у лабораторних умовах, є експериментальною їжею. Тож для її реалізації та продажу потрібно безліч погоджень.

“Звісно, досвід розпиття першої чашки був захоплюючим. За моєю оцінкою, нам залишається лише чотири роки до нарощування виробництва та затвердження альтернативної кави, як продукту. Вирощування рослинних клітин вимагає специфічних знань – особливо коли настає час для масштабування та оптимізації процесу. Тим не менш, зараз ми вже довели те, що кава, вирощена в лабораторії – реальність”. – каже керівник дослідницької групи.

Загалом у компанії VTT кажуть: створюють альтернативну каву для вирішення найбільших світових проблем. Так, клітинне сільське господарство – це один із шляхів до більш стійкого виробництва продуктів харчування в майбутньому, та збереження природних ресурсів.

Як скоро подібний продукт з’явиться на українському ринку – наразі не відомо. А щоб долучитись до позитивного внеску до світової екології вже зараз, ви можете оформити замовлення біорозкладних капсул Lavazza Firma, з лінійки Tierra Bio, Tierra Bio Aromatico, та візьміть в безкоштовну оренду капсульну кавоварку.

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійКошик порожній