loader image

Історія капучинатора

Що може бути кращим за ароматний лате, капучино або ж мак’ято з ніжною молочною пінкою?
Завдяки сучасним кавомашинам можна готувати справжні шедеври за допомогою одного натиску кнопки. Однак так було не завжди – раніше молоко збивали вручну і не знали про такі пристрої як капучинатор. Традиція вспінювати молоко для кави, ймовірно, бере початок в далекому XVII столітті в ордені капуцинів. Способи отримання щільної пінки поступово удосконалювалися і змінювалися відповідно до розвитку науки і техніки. Сьогодні без капучинатора – пристрою для отримання збитого молока, складно уявити сучасне обладнання. Щоб готувати ароматний напій з молочною пінкою кожен день без зайвих маніпуляцій, кавоварка в оренду Лавацца стане оптимальним рішенням.

Спроби збити молоко для кави

Йоханнес Діодаті, власник одного з перших віденських кафе, вже в 18 столітті регулярно експериментував з новими кавовими напоями. Вважається, що саме він першим почав змішувати каву з молоком. В Італії гарячий напій зі збитими вершками капуцини прикрашали пінкою, збитою вручну, роблячи каву світлішою та м’якшою. Однак, пінка швидко втрачала форму і осідала. Тоді представники ордену капуцинів вирішили попередньо підігрівати молоко. Для збивання використовували різні механічні інструменти.

Перший капучинатор

Технологія збивання молока вимагала удосконалення. Монастирський механік Джузеппе вирішив ґрунтовно підійти до цієї проблеми. Він власноруч зібрав першу машину для отримання стійкої молочної пінки. Пристрій складався з двох відділень – для отримання гарячої пари з води і спінювання. Унікальна технологія виявилася настільки ефективною, що до сих пір використовується в сучасних кавоварках.

Як збивали молоко

Пінку для кави довгий час отримували вручну – за допомогою вінчику та інших пристосувань. Незабаром в Італії почали збивати молоко в стаканчику з насосним піноутворювачем, із використанням французького преса. Поршнева система фільтрації кава була запатентована у Франції в 1852 році Meyer і Delforge. Італійський Аттіліо Калімані придумав більш сучасну версію в 1929 році. Незважаючи на технічний прогрес, подібна традиція зберігається в Європі і до цього дня. Згодом молоко стали збивати різними пристосуваннями, що працюють від мережі, наприклад, електричним міксером. Потім з’явилися мініатюрні піноутворювачі-блендери на батарейках, невелике коліщатко яких створює вихор завдяки обертанню і генерує бульбашки в молоці.

Поява автоматики

Згодом почали з’являтися капучинатори, якими ми користуємося сьогодні. Автоматичні піноутворювачі складаються з ємності, електричного нагрівача і диска для збивання рідини. Капучинатори починають збивання після простого натискання кнопки і вимикаються автоматично по завершенню процесу отримання молочної піни. Електричні збивачі працюють дуже швидко і забезпечують отримання щільної високоякісної субстанції пінки.

Принцип роботи капучинатора

Для отримання збитого молока для кави носик пристрою поміщають на поверхню молока. Після цього запускають нагрів за допомогою панелі управління обладнання. Емульгування рідини відбувається за рахунок проходження пари під тиском по паровій трубці і подачі його в молоко. Створюється воронка, збільшується обсяг і утворюються характерні дрібні бульбашки. Готова молочна пінка може вливатися в готову каву або навпаки. Її необхідно переливати обережно, щоб зберегти форму і щільність. Якщо на поверхні з’явилися великі бульбашки, необхідно злегка вдарити дно ємності об стіл і зробити кругові рухи.

Види капучинаторів

Стаціонарні кавомашини оснащуються сучасними пітчерами для збивання, та автоматичними капучинаторами. Конфігурація пристрою підбирається відповідно до потреб і залежить від кількості споживаних чашок кави в день. Ми пропонуємо в безкоштовну оренду кавомашини Inovy Milk з вбудованими капучинатором і кавомашину LF400 Milk зі зйоммним контейнером для молока. Капсульні кавомашини в оренду Lavazza Firma – оптимальне рішення для дому або офісу. Вони працюють швидко і безшумно, мають компактні розміри і прості в експлуатації.

Резюме

Сьогодні немає необхідності йти до кафе, щоб насолодитися ароматною свіжозвареною кавою. Замовивши капсули Lavazza Firma з доставкою, можна без зайвих зусиль готувати капучино, лате або мак’ято одним натисканням кнопки. Кавомашина з капучинатором надає більше можливостей для проведення кавових експериментів і самостійної творчості. При регулярних покупках кави в нашому магазині оренда кавоварок Лавацца надається абсолютно безкоштовно! Більше не потрібно витрачати значні кошти на покупку техніки, можна почати користуватися обладнанням прямо зараз. Щоб отримати кавоварку в оренду, потрібно залишити заявку на сайті або зв’язатися з менеджером по телефону.

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійКошик порожній